vőfély és fotó

© 2004-2019 hervai.hu - Hervai Mihály lakodalmi vőfély, ceremóniamester - 06 30 997 2071 - mihaly@hervai.hu

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

A vőfély és ceremónia mester


Öt éves korom óta szerepelek színpadon, az érdeklődésem korán a szórakoztatás, a humor felé sodort. Első rövid novelláimat, verseimet mindenek előtt Samu Gabriella és Radics Ágnes tanáraim értékelték, és ők adtak ösztönzést a folytatáshoz. 14 évesen kezdtem a Komlói Újságba rövid, csattanós írásokat írni (hálával tartozom Ferling Józsefnek, akkori főszerkesztőnek a lehetőségért és a bíztatásért). Szintén ekkor léptem fel először Harnóczy Csabáné támogatásával és értő segítségével a Komlói Színház- és Hangversenyteremben saját, humoros írásaimmal. Ezt számtalan fellépés követte, rendszeresen kaptam műsorvezetői megbízásokat városi, kulturális és egyéb rendezvényeken. 2006-ban a Magyar Rádió Humorfesztiválján szerzői kategóriában a középdöntőig jutottam.


Vőfélyként (ceremónia-mesterként) eleinte rokonaim és közeli barátaim lakodalmán segédkeztem, később mások is hívtak, akik „szájhagyomány” útján hallottak rólam. A lakodalom alatt a történések függvényében hol a háttérben, hol az előtérben segítek a hangulat és az események kedvező alakításában. Ennek a tevékenységnek egy kisebb, de általában emlékezetes része a verselés (saját készítésű, kifejezetten a párra, az ő elképzeléseikre, az adott lakodalmi menüre alakított rímekkel).


A vőfélykedés számomra jóval többet jelent néhány tréfás versike elszavalásánál, nálam az esküvőt hónapokkal megelőzően kezdődő tervezés-szervezés vagy például a lakodalom alatt levetített gyermekkori képekeből összeállított klipp elkészítése az alapszolgáltatásom része - sőt ennél sokkal több is - hiszen ez már a XXI. század!


Amiben segíteni tudok


 - vőfélykedés, ceremónia-mesterség

 - klasszikus esküvőszervezés feladatok (menetrend összeállítása, tanácsok)

 - szertartásvezetés (megerősítő ceremónia, a hivatalos szertartásra előtte szükség van)

 - műsorvezetés

 - projektoros vetítés (pl. összeállítás gyerekkori képekből, karaoke, stb.)

 - hangosítás, zenei aláfestés

 - füst- és buborék gép, fény effektek

 - gyerekeknek lufis játékok

 - írói- és költői tevékenység

 - fotószolgáltatások


Vőfély / ceremóniamester díjam: 180 000 Ft


Baranya megyén kívül utazási költséget számítok fel és szállást kérek.

Részletes, testre szabott árajánlatért vedd fel velem a kapcsolatot!


Így tudsz ídőpontot foglalni a Nagy Napra


Amennyiben a naptáram alapján szabad vagyok egy adott időpontra, mindössze egy e-mail-t kérek, ami tartalmazza az alábbiakat:

 - menyasszony és vőlegény teljes neve,

 - (mobil)telefonos elérhetőség,

 - a Nagy Nap dátuma,

 - az esküvő/lakodalom (búcsúztató, kikérő)  helyszíne(i),

 - és természetesen a szándék, hogy engem kértek fel vőfélynek, illetve ceremóniamesternek.


Ezt követően egyeztetünk egy találkozót, célszerűen valamikor fél évvel a lakodalom előtt, aminek során részletesen végigbeszéljük a terveket és elképzeléseket, hogy valóban a Ti álmaitok válhassanak valóra.

Vőfély naptár